2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Sterilovaný křen

Název Množství a jednotka
křen syrový 300 gramů
studená voda 200 ml
ocet 1 lžíce
olej 100 ml
cukr mletý 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme na kaši s převařenou a vychladlou vodou, octem a olejem. Osolíme, osladíme a plníme do malých skleniček. Pro rychlou spotřebu uložíme do ledničky, jinak sterilujeme asi 20 min.


 


RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky v kari omáčce

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...